Mi az oxigénnel dúsított víz és mik a jellemzői?

2018.12.04

Szakorvosok szerint az oxigénnel dúsított víznek köszönhetően a gyomorba jutó oxigén a tüdőn keresztüli megszokott felszívódáshoz képest sokkal gyorsabban lép tovább a vérkeringésbe. Ennek előnye különösen a sportolók, időskori agyérelmeszesedésben szenvedők, a nehéz fizikai munkát végzők, illetve a szellemi foglalkozást űzők esetében jelentkezik, de szerepe nem elhanyagolható az egészség megőrzésében sem. Kedvező hatását úgy fejti ki, hogy rövid idő alatt megszünteti a vér és az előbbiekben említett létfontosságú szervek oxigénhiányát, ezáltal csökkenti, oldja a fizikai és szellemi fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat.

A kedvező élettani hatások akkor lépnek fel, ha rendszeresen, lehetőleg naponta iszunk megfelelő mennyiségű oxigénnel dúsított vizet, amelynek semmilyen káros mellékhatása nincs, nem doppingszer, és mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható.

Egy liter friss esővíz, vagy forrásvíz átlagosan 8-15 mg, az ivóvizünk már csak 3-5 mg oxigént tartalmaz. A palackozott szénsavas ásványvizek, üdítő italok, kávék oxigéntartalma megközelítőleg nulla.

Általánosan ismert, hogy oxigént a légzés során a tüdőnkön keresztül vesszük fel. Kevésbé ismert, hogy képesek vagyunk az italainkban levő oxigént is hasznosítani.

Fogyasszon csökkentett ásvány tartalmú lúgos vizet!

Az oxigénnel dúsított víz kedvező hatását úgy fejti ki, hogy az oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a száj a gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódva a vérárammal eljut a létfontosságú szervekbe, az izmokba, szövetekbe, sejtekbe, megszüntetve ezzel azok oxigénhiányát.

Ez a folyamat tízszer hatékonyabban zajlik le, mint a légzés során történő oxigénfelvétel.

Egyértelműen kimutatható egészségügyi hatást minimum 40 mg/l oxigén tartalmú vízzel érhetünk el. A 40 mg/l feletti oxigéntartalmú víz oldja a szellemi és fizikai fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat. A termék esetében az oxigénnel dúsítás erős mágneses térben történik. Az így kezelt víz stabil fizikai szerkezettel bír, minden lényeges tulajdonsága elektromos vezetőképessége, felületi feszültsége, viszkozitása, dielektromos állandója, infravörös elnyelése megváltozik. Ez a módosult, rendezett vízszerkezet egyrészt közel azonos az egészséges emberi szervezetben található víz szerkezetével, másrészt a mágneses térben az oxigénből legalább másfélszer többet képes a víz magában tartani, mint más elnyeletési eljárások esetében.

A mágneses téren belüli oxigénnel dúsított ivóvíz alapú ital oxigéntartalma az egyéb eljárásokhoz képest másfélszeres mérhető oldott oxigén mennyiséget mutat, azaz 44-60 mg /liter oxigén található a palackozott vizeinkben.

A palack működéséhez szükséges túlnyomást is tiszta oxigénnel biztosítjuk, úgy, hogy emellett a vízben elnyeletett, oldott oxigén mennyisége eléri a 150 mg/liter! Amennyiben közvetlenül a palackból a szájba engedve fogyasztja, az ital oldott oxigéntartalma min. 150 mg/liter. Ha a palackból pohárba engedi és így fogyasztja, az oldott oxigén tartalom csökken, de még így is 70-100 mg / liter között van.

Fogyasztása során az első kortytól kezdve azonnal érezhető, tapasztalható a nagy oxigéntartalom rendkívüli hatása. Elsősorban oxigénhiányos betegségben szenvedők, tüdő és szívbetegek, fejfájással küszködők személyes beszámolói erősítik meg az orvosok által is igazolt tényt, hogy az emésztőrendszeren keresztül felszívódó és így a véráramba jutó oxigén jótékony hatása rendkívül gyorsan - perceken belül jelentkezik, különösen ilyen magas oxigéntartalom esetén!

Ezért bátran ajánljuk kúra szerű, vagy állandó fogyasztását. Káros mellékhatása nem ismeretes. Az ajánlott mennyiség naponta 1-2 liter. A mai kor átlagembere mozgáshiányos, stresszes életet él, dohányzik, kávét, alkoholt fogyaszt és egészségtelenül táplálkozik. Előbb-utóbb úgy érzi, hogy fáradékony, nem tud megfelelően koncentrálni feladataira, rossz az emésztése, gyakran fáj a feje, fogy az energiája.

Bármilyen meglepő, ma már az emberi szervezet energetikai státusa mérhető, mégpedig a vérben lévő oxigén mennyiségének mérésével, mivel az oxigén közvetlen kapcsolatban áll a sejtek energiatermelésével. Klinikai kísérletek bizonyították, hogy a megemelkedett oxigénszint a vérben az oxigénnel dúsított víz elfogyasztása után 5 perccel már kimutatható. (parciális nyomás emelkedése- Prof. Pakdaman)

Ha tehát növeljük a sejtek oxigénellátását, sokirányú javulást tapasztalhatunk "energia ellátásunkban" is. Ezért az oxigénnel dúsított víz fogyasztása mindenki számára ajánlott, fontos egészségmegőrző eszköz lehet.